פטריות ויובה ברוטב אסייאתי- שף לאון אלקלעי

 

 20 גרם (חצי כוס) פטריות קש.

 8 יח פטריות שיטקה.

2 יח פטריית פונגוס.

100 גרם חלבון סויה- יובה כנפיים.

200  גרם פטריות טריות (שמפיניון, ירדן ופורטובלו).

חבילת בצל ירוק או עירית חתוכה לפיסות באורך 3 ס״מ.

2  כפות שמן חמניות.

שן שום קצוצה.

 4 כפות יין אורז.

2 כפות סויה פטריות.

2 כפות סויה בהירה.

2 כפיות סוכר.

קורט מלח.

2 כפיות עמילן טפיוקה או קורנפלור עם כף מים קרים.

2 כפיות שמן שומשום.

1 כוס אורז לבן מבושל.

 

אופן ההכנה:

בכלי עמוק שמים את הכנפי סויה.

מכסים במים חמים ומוסיפים כפית סויה פטריות.

משרים ל30 דקות לפחות.

משרים את הפטריות היבשות במים חמים למשך 30 דקות, כל סוג בכלי נפרד.

מסננים את השיטקה, קוטמים גזע, חותכים לרצועות ומחזירים לנוזל.

מסננים את הפונגוס וחותכים לרצועות דקות.

קוצצים גס את הפטריות הטריות.

במחבת שמים שמן שום ובצל ירוק.

מחממים עד שעולה ריח השום.

מוסיפים את הפטריות הטריות ומקפיצים.

מוסיפים את היין ומטגנים תוך בחישה עוד דקה.

מוסיפים את הפטריות היבשות וכנפי הסויה ומעט מנוזלי השריה של השיטקה ופטריות הקש.

מוסיפים סויה, סויה פטריות וסוכר.

טועמים וממליחים.

מבשלים עוד דקה על להבה גבוהה תוך בחישה,

אם התבשיל מתייבש מוסיפים מעט מים או נוזלי השריה של השיטקה.

מערבבים קמח טפיוקה עם מים קרים ומוסיפים לתבשיל להסמכה.

זולפים שמן סומסום ובוחשים.


מעבירים לצלחת הגשה ומגישים עם אורז לבן.

2all בניית אתרים