הם קלים להכנה, מגוונים, מאוד קשה לפשל בהכנה ואהובים אותם בכל העולם, אבל אנחנו נתמקד רק באלו שאנחנו אוהבים שמגיעים מסין שם לכל מחוז יש את האטריה המיוחדת שלו שמשמת מעין סימן כבוד של המחוזות. אפשר למצוא אותם בכל מאכל סלטים, מרקים, בתוך לחם ועשוים מכמה סוגים של קמחים - אורז, כוסמת, שועית, טפיוקה ואפילו אצות, אבל הקטגוריה הכי גדולה היא חיטה. לאטריות יש היסטוריה ארוכה, התיעוד הראשון שלהם הוא משנת 220 לפני הספירה.
הסיבה הגדולה להבדלים בין המחוזות הוא בהבדלים בין הגודל, הצורה, הרוחב ושיטת ההכנה. השיטות הבסיסיות הן:
-
גזירה - מרדדים את בצק הנודלס דק-דק מקפלים אותו וחותכים אותו לרצועות.
-
כתישה - ממכניסים את הבצק לתוך כותש שמוציא רצועות נודלס.
-
קילוף - מגלגלים את הבצק לצורת בגט ופורסים אותו לפרוסות דקות לתוך מים חמים, כמו ציפסים דקים.
-
משיכה - מותחים את הבצק ומקפלים אותו ומושכים שוב ושוב, עד שנוצרים אטריות דקות.
-
לישה - מגלגלים כדורים קטנים של בצק עד לגבלת גודל האטריה הרצויה.
-
מוצלפים - השיטה הקשה ביותר, מקל אכילה סיני מוכנס לתוך ערימה של בצק, מסביבו נתפס בצק, את המקל מפליקים מעל סיר מים רותחים והבצק מחליק ממנו, ככה נוצרים נודלס עם חורים במרכז.
אצלנו בחנות תוכלו למצוא מספר סוגי אטריות ממחזות שונים, הנה הפירוט שלהם:
-
אטריות נודלס חיטה בסגנון Henan - אטריות דקות ממחוז חנאן שבהכנה שלהם משתמשים בשיטת המשיכה, הוא מוגש בצורה הטובה ביותר כאשר מכינים אותו עם מרק כבש. הם ארוכות ובעלי גודל מדיום ויש להם מרקם גומיתי טיפה.
-
אטריות נודלס חיטה רחבות בסגנון Shanxi - אטריות עבות ממחוז שנשאי, הם מוכנים בשיטת הגזירה שעוזרת להם לאסוף טעמים של האוכל/תבשיל שאיתו הם מוגשים, יש להם לעיסה עבה. מכינים אותם במים חמים ואז מייבשים אותם ומוספים אותם לתבשיל.
-
אטריות נודלס חיטה רחבות בסגנון Tomoshiraga - אטריות ארוכות ודקות ממחוז טומשריגה, עדיף להגיש אותם קרות. הם מוכנות עם טיפה קמח, מים וטיפה מלח, כדאי לאכול איתם עם רוטב צויה - רוטב סויה מבושל ומצומצם קר בקיץ ובחורף עם רוטב דאשי חם בקיץ וחמוצים.
-
אטריות נודלס חיטה רחבות בסגנון Lanzhou - אטריות בינוניות עובי מדיום, ממחוז לנזהו, מוגשים בצורה הכי טובה עם מארק ראמן ומרק בשר הם מוכנים אותו בשיטת ההצלפה.
-
אטריות נודלס חיטה דקות בסגנון Shenghai - אטריות עבות מחוז שנחאי, הכי טוב להגיש אותם מטוגנים עם בשר בק, באק-צאוי ובצל.
-
אטריות נודלס חיטה עגולות בסגנון Sichuan - אטריות בינוניות ממחוז סצ'ואן, שהכי דומות לפסטה, מאוד חשוב לדייק בהוראות הבישול, מדי הרבה מים יהפכו אותם לסמרטוטיות ומדי קצת יהיו קשות לאכילה. מגישים אותם בעיקר עם טיפה רוטב שיהפכו אותם לטיפה נוזליות.
-
אטריות נודלס חיטה עגולות בסגנון Bijing - אטריות ממחוז בינגין קצרות ובנינוית גסות, צורת ההגשה הממומלצת שלהם היא במרכז הצלחת עם מגוון תוספתו מסביבן, מבשלים אותם עם מים שהופכות אותם לחלקקות.
-
אטריות נודלס חיטה דקה בסגנון Shandong - אטרית ממחוז שאנדוג דקות ושטוחות בדרך כלל הם מוגשים עם תבשיל דג חריף, אפשר להגיש אותם במרק, מטוגנים ועם מגוון של רוטבים.
בתוך עולם שלם של נודלס אנחנו ממליצים לנסות כמה שיותר ואת הטעמים שכל אחד נותן למאכל, אתם תמיד יכולים להתייעץ עם אחד מהאנשים בחנות שלנו והוא יעזור לכם לבחור.