אטריות חיטה סיניות עם פרגית
חומרים לארבעה סועדים:
שני נתחי שווארמה פרגית או חזה אווז צלויי.( ולטבעונים, אפשר יובה במקום עוף.)
300 גרם אטריות חיטה סיניות בסגנון הונאן.
4 פטריות שיטקה יבשות.
כפית גדושה שום קצוץ.
כפית גדושה ג׳ינג׳ר קצוץ.
2 כפות שמן חמניות.
שמן צ׳ילי, לפי הטעם.
4 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות באורך 4 ס״מ.
חצי פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות אורך.
חצי כוס טבעות כרישה אלכסוניות.
כוס נבטים.
כף סוכר.
4 כפות סויה בהירה סינית.
2 כפות יין אורז.
3 כפות ממי השריית הפטריות.
2 כפות רוטב הוי סטיר צמחוני או רוטב צדפות.
בצל ירוק קצוץ.
כפית שמן סומסום.
אופן ההכנה:
חותכים את העוף לקוביות בגול 1*1 ס״מ. או משרים את היובה במים ל10 דקות.
שמים בקערה עם כף סויה וכפית סוכר.
משרים את הפטריות במים חמים למשך 20 דקות לפחות.
סוחטים את הפטריות, קוטמים את הגזע, חותכים לרצועות דקות ומחזירים לנוזל.
מבשלים את אטריות החיטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים על
מנת לעצור את הבישול.
במחבת גדולה עדיף ״נון סטיק״
משמנים את השמנים, הג׳ינג׳ר והשום.
מטגנים תוך בחישה עד שעולים הריחות.
מסננים את העוף ומוסיפים למחבת.
מוסיפים את הירקות ובוחשים כדקה על להבה גבוהה.
מוסיפים את הפטריות עם 2 כפות ממי השריה.
מבשלים על להבה גבוהה עד שהנוזלים כמעט נעלמים.
מוסיפים שמן סומסום ובוחשים.
מעבירים לצלחות הגשה.
בוזקים בצל ירוק ומגישים.