פרגיות וירקות ברוטב פלפל סיצ׳ואני
למחוז סיצ׳ואן יש תבלין שלא פגשתי באף מקום אחר. זהו הפלפל הסיצ׳ואני.
הוא מזכיר לימון, יש לו חריפות אנסטטית, כזו של הרדמה מקומית ומערכת טעמים מופלאה שמתפתחת ככל שנמשיך לאכול.
חומרים למנה אחת:
2 כפות שמן בישול.
נתח פרגית במשקל כ-120 גרם חתוך לפיסות בגודל 3x3 ס״מ.
2-3 כפות רוטב סויה חמישה תבלינים, מתכון בהמשך.
30 גרם שעועית הולנדית חתוכה לרצועות אלכסון.
50 גרם ברוקולי מפורק לפרחים.
50 גרם כרוב לבן חתוך לריבועים.
חצי כפית שמן שומשום.
חצי כפית שמן פלפל סיצ׳ואני.
כפית עמילן טפיוקה או תירס או תפוחי אדמה.
כף מים קרים.
כוס אורז לבן.
לרוטב:
את הרוטב אפשר להכין מראש בכמות ואז לשמור ולתבל הרבה מנות אחרות.
1 כוס סויה.
1 כוס סוכר לבן.
חצי כוס יין אורז או יין לבן יבש.
4 שיני שום מעוכות.
שורש ג׳ינג׳ר באורך 5 ס״מ, שטוף ומעוך.
חצי כפית תערובת חמישה תבלינים+כפית מים קרים.
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב מראש:
בסיר שמים את חמרי הרוטב למעט חמשת התבלינים.
מביאים לרתיחה תוך בחישה, על מנת שהסוכר ימס ולא ישרף בתחתית.
כשרותח, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 5 -10 דקות עד להסמכה.
מכבים אש ומוסיפים את התבלינים עם המים הקרים.
מצננים.
משרים את העוף:
בכלי שמים את פיסות העוף מוסיפים כף מהרוטב המוכן, מערבבים ומשאירים ל-30 דקות.
לאחר מכן מעבירים למחבת (רצוי ווק) , על להבה גבוהה שמים את השמן.
כשחם מאוד מוסיפים את העוף ומקפיצים עד שהוא בהיר מכל צידיו.
מרחיקים לצלחת.
מוסיפים את הירקות והרוטב ומקפיצים כשתי דקות עד שהירקות עזי צבע.
מחזירים את העוף, מוסיפים שתי כפות מים, מביאים לרתיחה ומסמיכים עם מעט עמילן.
זולפים שמן שומשום ומעט שמן סיצ׳ואני.
מגישים על אורז לבן.