מרק וון טון

 

2 1/2 ליטר מים למרק                                                                                                  

שוקי עוף למרק

4 תפוחי אדמה קטנים למרק

2 גזרים למרק

קישוא למרק

בצל למרק

רבע כרוב למרק

עלה סלרי למרק

מלח למרק

פלפל למרק

100גרם פטריות פונגוס שחורות למרק

חבילה של עלי וון טון. (ניתן להשיג בחנות)

200  גרם חזה עוף טחון למילוי

3 כפות סויה למילוי 

3 כפות יין אורז (שאוסינג)

3 בצלים ירוקים למילוי

מלח למילוי

פלפל למילוי

 1 כף רוטב סויה כהה במשפך להגשת המרק 

10 טיפות שמן שומשום להגשת המרק

 

להכנת ציר מרק עוף: לחמם את המים לדרגת פושרים ולהוסיף את הכנפיים. אין להביא את המים לרתיחה. יש לנקות את הקצף כמה פעמים עד לקבלת ציר נקי.

להוסיף את הירקות קלופים ומגורדים בפומפייה 2 גזרים, קישוא וכרוב את הבצל יש לחצות לרבעים. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ולבשל על אש בינונית עד שהמרק מוכן.

בזמן שהמרק מתבשל יש זמן להכין את כופתאות הוון טון, הכנת המילוי: לערבב חזה עוף טחון עם 3 בצלים מגורדים בפומפייה וכל שאר המרכיבים.

ממלאים את דפי הוון טון אחד אחד עם מעט מילוי בפנים.

יש לסגור את הכופתאות ע"י הצמדת פינות ולאחר מכן לקפל לחצי.

יש להכניס את הכופתאות למים רותחים עד שהם צפים.

הרכבת מרק הוון טון: יש לחמם את המרק ללא כיסוני הוון טון להוסיף את פטריות הפונגוס השחורות ולהוסיף את רוטב סויה וכמה טיפות של שמן שומשום.

לאחר מספר דקות בישול יש להוסיף את הכופתאות למרק ולהגיש לאחר מספר דקות . מומלץ להוסיף מעט בצל ירוק קצוץ.

בהצלחה ובתאבון !!!!

logo בניית אתרים